Vad är psoriasis? - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Vad är psoriasis?

Psoriasis är en kronisk sjukdom som oftast drabbar huden men även kroppen som helhet. Det är en sjukdom som dels är ärftlig men som även beror på miljö och livsstil.
Dela

PSORIASIS OCH HUDENS CELLFÖRNYELSE

Psoriasis är inte smittsam. På huden visar sig sjukdomen som torra, fjällande utslag som ofta går i skov. De torra, fjällande hudutslagen som kännetecknar psoriasis beror på en ökad cellförnyelse i huden. Från det att en ny hudcell startar sin resa genom hudens alla lager, till det att den når hornlagret, tar ungefär en månad hos en frisk hud. Hudutslagen som beror på psoriasis grundar sig i ett ökat tempo av cellförnyelsen, vilket leder till en samlad avstötning av hudceller. Den cellförnyande processen i huden samspelar inte vilket leder till inflammation och torra, fjällande hudutslag.

PSORIASIS OCH HUDEN

Huden under utslagen är ofta rodnad eller lila beroende på hudton vilket är en indikation på inflammation. Dessa plack som ofta utslagen kallas kommer och går i skov och kan variera i storlek. Det finns flera former av psoriasis, den vanligaste formen av psoriasis kallas just plackpsoriasis på grund av sin runda form.

Ben och armbågar är vanligast placering och ofta speglar kroppshalvorna varandra med liknande utslag på exempelvis båda armbågar.

TIPS PÅ HUDVÅRD SOM LINDRAR PSORIASIS

Sjukdomen går i skov med perioder där huden i sig självt mår bättre och sämre. Att använda anpassad hudvård lindrar och bibehåller huden i bättre balans, både i perioder när huden mår bättre och under skov när huden mår sämre.

PSORIASIS PÅ KROPPEN

Att bibehålla huden mjuk är A och O vid psoriasis och torr hud. Mjukgör huden regelbundet. Att arbeta med anti-inflammatoriska ingredienser har också en lugnande effekt på huden och hudutslagen. Nutritime Face Cream är en mjukgörande, reparerande och närande kräm som har en anti-inflammatoriska och anti-microbial effekt på huden.  Ett passande alternativ att ha i badrumsskåpet. 

Upplever du att din hud kliar väldigt mycket så är en SOS spray ett perfekt alternativ. Atoderm SOS Spray ger en direkt effekt på klåda och lugnar huden.

Bastubad och ljumna salta bad är också mjukgörande och gör gott för huden. Följ upp med mjukgörande och närande hudvård.

PSORIASIS I HÅRBOTTEN

 

MULTIFUNKTIONELL LEAVE ON

Dr. Ceuracles Scalp DX Thickening Tonic avlägsnar de torra fjällen och lindra utslag i hårbotten. Massera hårbotten för en kylande intensivbehandling av hårbotten då och då

LUGNANDE SCHAMPO

Använd i kombination med ett lugnande och stärkande schampo som Dr Barbara Sturm Balancing Shampoo

PRODUKTTIPSEN I ARTIKELN:

Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024