Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Hi mom, you are awesome! 20% på all läpp- & ögonmakeup från BeautyAct! Gäller 23-29/5.

5 tips för att rädda sönderblekt hår

Torrt, stripigt och livlöst – är det så du upplever ditt hår just nu? Då kan det vara tecken på att håret blivit skadat efter upprepad blekning hemma eller på salong. Men misströsta inte, räddningen finns nära till hands! Här tipsar vi produkterna du kan använda för att reparera sönderblekta längder.

Om du vill ha ett snyggt silverblont hår eller ljusa slingor som piggar upp hårfärgen är blekning den bästa metoden. Oftast klarar håret några kemiska behandlingar på salong, eller en hemmablekning, utan att ta alltför stor skada. Men när du bleker håret på regelbunden basis kan håret verkligen bli utmattat. Något som kan resultera i ett stripigt, torrt hår som förlorat sin naturliga glans och följsamhet. Kemiska behandlingar såsom blekning bryter nämligen ner hårets proteiner för att kunna göra det ljusare. När hårståret har blivit blekt är det därför inte endast ljusare utan också svagare. Här tipsar vi om hårprodukterna som gör ditt hår friskt igen, och vad du kan göra för att främja din hårhälsa. 

Balsam mjukar upp torra toppar 

Balsam är en oumbärlig produkt när det kommer till att vårda håret och ingen hårrutin är komplett utan ett balsam. Ett återfuktande balsam är A och O för att hjälpa ditt sönderblekta hår att bli friskt igen. Det är viktigt att använda ett balsam som tillför rikligt med fukt för att kunna mjukar upp spröda toppar. Använd ett balsam med stärkande ingredienser som förutom att göra håret mjukt, även behandlar kluvna hårtoppar. 

Hårmask återfuktar dina längder på djupet

Fukt är nyckeln till ett friskt och följsamt hår och det är speciellt viktigt att tillföra fukt efter en kemisk behandling. Blekningsmedel gör nämligen håret mer poröst vilket innebär att håret blir blir extremt torrt. Den bästa lösningen är därför att addera en proffsig hårmask i din rutin. Hårmasken kommer att tillföra rikligt med fukt till torra längder vilket i förlängningen gör att ditt hår återfår sina forna glans. Du kan både använda en hårmask som sköljs ut efter att du använt schampo och balsam, eller som en leave in produkt som får verka under längre tid. 

Len hårolja ger en extra fuktboost

Om du upplever att ditt hår behöver en extra fuktboost kan en hårolja göra ditt hår särskilt lent. En hårolja minimerar dessutom friss vilket är ett vanligt problem efter blekning. Hårolja passar bäst att smörja in längderna med. Se till att använda en färglös olja som inte gör att håret får en gulaktig nyans (om det inte är vad du är ute efter). 

Proteninbehandling reparerar sönderblekt hår

När du bleker håret förstörs bindningarna som gör att hårstrået håller ihop. Något som resulterar i kluvna hårtoppar. Dessutom gör det att håret känns torrare och bräckligare. Ett sönderblekt hår är därför i stort behov av reparerande hårprodukter. En proteinbehandling hjälper håret att återfå sin styrka och reparerar den skadorna i håret. Du kan även investera i ett protienschampo för att berika vardagliga hårrutin med en reparerade produkt. 

Skonsam styling motverkar slitage

Om du stylar håret ofta kan det vara en god idé att låta håret vila om du utsatt det för mycket slitage. Om du ändå inte kan låta bli är det en god idé att investera i ett effektivt värmeskydd. Förutom att skydda håret från varma stylingverktyg kan skonsamma hårsnoddar även vara en tacksam investing. Siden scrunchies både en snygg håraccessoar och samtidigt som den är skonsam mot håret. 

Läs mer

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22