Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
 • Fri frakt över 99 kr
  Fri frakt över 99 kr
 • Poäng på alla köp
  Poäng på alla köp
 • Expressleverans
  Expressleverans

ONLINE ONLY! 20% på allt*. Logga in & ange koden: KICKS20. *Gäller endast för dig som är eller blir medlem i KICKS Club, 27-29/5 på kicks.se. Gäller ej BYREDO, DIOR, Jo Malone & presentkort.

Hur använder man en hårinpackning? Vi guidar dig

Hårinpackningen är superstjärnan i din hårvårdsrutin som hjälper ditt hår att bli lent, friskt och återfuktat. Men hur ska du använda den för bästa effekt? KICKS guidar dig steg för steg!

Varför ska man använda en hårinpackning?

En hårinpackning är den snabbaste och enklaste vägen att göra torrt, skadat eller glanslöst hår hälsosamt igen. Om du regelbundet använder värmeverktyg för att styla håret eller har ett fuktfattigt hår, bör du boosta håret med en inpackning för att det ska bli lent och glansigt igen. Välj hårmask utefter din hårtyp och vilka behov just ditt hår har.

Hur använder man hårinpackning? Vi guidar dig steg för steg

 • Steg1: Schamponera håret.
 • Steg 2: Arbeta in din inpackning.
 • Steg: 4: Låt den verka.
 • Steg 5: Kamma igenom.
 • Steg 5: Boosta med balsam.

1. Schamponera håret

Det första steget är att rengöra håret från smuts och olja som samlats i hårbotten och längderna. På så sätt kan dina strån ta till dig alla de hårvårdande ingredienserna som finns i inpackningen. 

2. Arbeta in din inpackning

Dags att boosta dina strån! Applicera din hårmask längderna undvik hårbotten om din hårmask har en tjock konsistens. En sådan hårmask kan nämligen tynga ner håret. När du jobbar in inpackningen ska du se till att den varje hårstrå täcks. Nu är ett ypperligt tillfälle att ge din hårbotten en skön massage för att stimulera blodcirkulationen.

3. Låt den verka

Nu är det dags att låta inpackningen utföra sin magi på ditt hår. Låt den verka det antal minuter som står på förpackningen. Vissa hårmasker ska verka i 15 minuter medan 3 minuter räcker för andra. 

4. Kamma igenom

Genom att kamma igenom längderna med en bred kam försäkrar du dig om att  hårinpackningen fördelas jämnt över dina strån. Om du inte har en kam nära till hands kan du använda dina fingrar.

5. Skölj av

När du låtit hårmasken verka i rätt antal minuter är det dags att skölja ur produkten med vatten. Bäst är att använda ljummet vatten för att minimera slitage på håret. 

6. Boosta med balsam

Balsam gör ditt hår mjukare, och genom att applicera balsam i dina längder efter att du använt din inpackning kan du få det att glänsa lite extra.

Hur ofta ska jag använda hårmask?

Om du ska använda din hårinpackning ofta eller mer sällan beror på din hårtyp och hårkvalitet. Om du har torrt hår, eller med jämna mellanrum utsätter det för slitage, ska du använda en hårinpackning varje vecka. Om du däremot har en fet hårbotten kan du använda inpackning i topparna regelbundet men mer sällan i hårbotten. Om du har lockigt hår är det också en god idé att göra inpackning minst en gång i veckan för att lockarna ska hålla sig spänstiga och elastiska.  

Kan jag sova med en hårinpackning?

Om din hårmask är speciellt framtagen för att användas under natten är svaret ja. Men om det står att verkningstiden för din hårmask är mindre än de antal timmar du brukar spendera i sängen finns det egentligen ingen fördel med att låta den verka längre än så. Ofta har håret har redan hunnit suga åt de näringsgivande ingredienserna. Om du använder en inpackning som innehåller proteiner kan det till och med vara skadligt om du låter den sitta i för längre. Det viktigaste är att du  använder din hårmask regelbundet även om det står på förpackningen att den bara ska sitta i ett fåtal minuter. 

Läs mer

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22