Micellärt vatten & toner: det är skillnaden & så använder du dem - KICKS
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
Micellärt vatten & toner: vad är skillnaden & hur ska du använda dem?

Micellärt vatten & toner: vad är skillnaden & hur ska du använda dem?

En balanserar hudens PH-värde och den andra rengör huden på djupet. Men vilken gör vad, och hur ska de användas? KICKS berättar allt du behöver veta om micellärt vatten och toner.
1
Dela

Med tanke på att det finns en myriad olika hudvårdsprodukter är det inte konstigt om det ibland kan kännas svårt att navigera i hudvårdsdjungeln. Det kan framför allt vara svårt att veta vad som är skillnaden på alla produkter, när de ska användas och hur. En vanlig missuppfattning är att micellärt vatten och toner, även kallat ansiktsvatten, är samma produkt men faktum är att de har två olika funktioner i din hudvårdsrutin. Vi berättar vad skillnaden är och hur du ska använda dem för bästa effekt. 

Vad är micellärt vatten?

Micellärt vatten är en multifunktionell hudvårdsprodukt som främst användas för att rengöra ansiktet. Man kan säga att det är en hybrid mellan en ansiktsrengöring och toner. Stjärningrediensen i micellärt vatten är precis vad namnet skvallrar om: små micellära partiklar. Man kan likna partiklarna vid mini-magneter, då de drar till sig makeup, olja och andra orenheter när du applicerar vätskan på huden. Utöver de micellära partiklarna innehåller micellärt vatten ofta renat vatten och någon återfuktande ingrediens, exempelvis glycerin. 

Så använder du micellärt vatten

Så, nu när du vet vad micellärt vatten är hur ska du använda det för bästa effekt? I hudvårdsrutinen ska du använda micellärt vatten efter att du rengjort ansiktet med ansiktsrengöring. På så sätt kan du vara säker på att alla rester från makeup och hudvård avlägsnas. Micellärt vatten ska först appliceras på en bomullsrondell innan du använder det på ansiktet. Dra sedan bomullsrondellen över ansiktet för att få bort makeuprester och smuts.

Vad är toner (ansiktsvatten)?

En toner, även kallat ansiktsvatten, är en hudvårdsprodukt som dels används för att avlägsna överflödig olja från huden, men också för att mjuka upp huden och ge den ett fint lyster. Tonerns främsta uppgift är däremot att balansera hudens PH-värde och hjälper därmed erferförjande produkter som appliceras på huden att penetrera djupare. Tonern har även en porsammandragande effekt vilket dels gör att dina porer ser mindre ut, men minimerar också risken för att smuts och orenheter ska få fäste på huden.

Så använder du toner (ansiktsvatten)

I och med att tonerns viktigaste uppgift är att preparera huden för efterföljande produkter ska du använda den som det andra steget i hudvårdsrutinen. Alltså efter att du rengjort ansiktet, men innan produkter som du applicerar därefter såsom serum och creme. En vanlig missuppfattning är att du måste använda en bomullsrondell för att applicera toner men dina händer fungerar minst lika bra - till och med bättre. En bomullsrondell kommer nämligen att suga upp en del av produkten. Se bara till att ha rena händer innan du duttar in tonern. 

Vilken produkt ska jag använda – micellärt vatten eller toner?

Både toner och micellärt vatten kan med fördel användas i din hudvårdsrutin. Om du under dagtid använder makeupprodukter och hudvårdsprodukter kan du både rengöra ansiktet med ansiktsrengöring och sedan följa upp med micellärt vatten för att försäkra dig om makeup och smuts verkligen försvinner. En toner har en mängd fördelar för huden och kan användas efter micellärt vatten. Se till att anpassa toner efter din hudtyp. Om du har torr hud bör du använda en återfuktande toner. En aknebenägen hud mår också bra av fukt men behöver en toner som reglerar talgproduktionen. 

1
Dela

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2023Kundservice 020-42 32 22