Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Just nu! Dubbla poäng på våra mest populära varumärken inom Conscious!

Så rengör du din hårborste i 4 enkla steg

Din hårborste samlar på sig allt från olja, till smuts och damm. Inte så konstigt med tanke på att den används nästintill varje dag. Därför är det viktigt att tvätta den regelbundet. Vi berättar hur du gör!

Ibland ligger den löst i handväskan eller nedtryckt i en badrumslåda. Oavsett var din hårborste befinner sig just nu är det stor chans att den samlat på sig smuts och damm från omgivningen. Samtidigt samlas rester från hårprodukter, och även olja från hårbotten, i hårborstens taggar när vi borstar håret. För att både ditt hår och din hårborste ska må bra behöver du därför rengöra den regelbundet. Vi berättar hur du gör, och hur ofta som du ska rengöra den för att den ska hålla så länge som möjligt!

Vilka produkter ska du använda för att tvätta din hårborste?

Du behöver inte använda några speciella rengöringsprodukter när du rengör din hårborste, utan det räcker med att du tvättar den med vanligt schampo. För boosta effekten av rengöringen kan du addera en matsked bikarbonat - på så sätt kan du få bort extra olja från din hårborste. 

Så rengör du din hårborste: 4 steg 

1. Ta bort gammalt hår

Innan du sätter igång med att rengöra din hårborste bör du ta bort allt gammalt hår som har satt sig i borsthuvudet. Detta gör du bäst med hjälp av en kam. Dra försiktigt upp håret med hjälp av kammen från borsthuvudet och släng det sedan i soptunnan.

 

2. Bada hårborsten i vatten

Fyll ett handfat (eller en skål) med varmt vatten och häll i en matsked schampo. Addera en matsked bakpulver om du vill. Sänk ner hårborsten i vattnet (se till att hela borsten omsluts av vatten) och låt den sedan ligga där i cirka 30 minuter. 

 

3. Skrubba med fingrarna

När du låtit borsten ligga i vattnet är det dags att börja skrubba den. Addera några extra droppar schampo och använd sedan dina fingrar för att rengöra borsten. Dra fingrarna genom borsthuvudet och tvätta sedan av överflödigt schampo med ljummet vatten. Du kan även använda en speciell rengöringsborste om du har en nära till hands.

 

4. Låt den torka

Innan din borste är redo att börja användas igen ska du låta den lufttorka på en handduk. Det kan ta ett tag innan den har torkat helt, låt den gärna vila på handduken en dag innan du börjar borsta håret med den igen. Genom att lägga den med borstårna nedåt låter du vattnet sugas upp av handduken och borsten torkar på så sätt även något snabbare. 

Tvätta hårborste i trä

Om du har en hårborste som är gjord av trä riskerar du att förstöra den om du tvättar den i vatten. Du kan följa samma steg som ovan men istället för att sänka ner hela borsten i vatten ska du istället endast låta borsthuvudet bada i vattnet. 

Tvätta borste gjord av svinborsthår

Om din hårborste är gjord av svinhår gäller samma rengöringsprocedur som för en hårborste som har piggar av plast eller trä. Du kan därför använda guiden ovan för att rengöra en borste som har svinhår. Se till att använda ett skonsamt schampo som inte torkar ut borsthåren.

Hur ofta ska du tvätta din hårborste?

Hur mycket smuts, olja och damm som lägger sig i borsthuvudet beror dels på hur ofta du använder den, men också hur ofta du använder stylingprodukter såsom hårspray och cremer i ditt hår. Om du använder din hårborste flitigt och samtidigt stylar håret regelbundet är därför rekommendationen att tvätta din hårborste en gång i veckan. Ju oftare du tvättar din borste, desto längre kommer den hålla. Men det finns en gräns. Om du upptäcker att det fastnar så pass mycket smuts fastnat i borsthåren att det är svårt att få bort är det dags att köpa en ny.

Läs mer

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22