Steg för steg: Så gör du detox för ditt hår – KICKS - KICKS
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Steg för steg: Så gör du detox för håret

Eftersom ditt vanliga schampo kan ha svårt att djuprengöra hårbotten och hårstrån rena från smuts och stylingrester är det en bra idé att regelbundet göra en detox för ditt hår. KICKS visar vägen, steg för steg, hur du lätt gör en detox för ditt hår och får ett vackrare och mer välmående svall på köpet!
Dela

Vad är en detox för håret?

Att tvätta håret regelbundet med schampo är A och O för ett välmående hår och en frisk skalp, men visste du att ditt vanliga schampo kan ha svårt att rengöra på djupet? Varje dag fastnar smuts, avgaser, stylingrester och andra yttre faktorer på ditt hår och i hårbotten, ämnen som kan vara svåra att tvätta bort med ett vanligt hårschampo och som lägger sig som ett ovälkommen hinna på hårstrån och hårbotten. Att detoxa håret betyder att du byter ut ditt vanliga schampo och istället applicerar ett särskilt detoxschampo (eller liknande detoxprodukt) en eller ett par gånger i veckan. Att hitta ett detoxschampo i hårvårdshyllan är enkelt, eftersom de nästan alltid heter någonting med “detox”. Hos KICKS hittar du självklart ett stort utbud av både detoxschampo och andra typer av schampo för alla hårtyper. Välkommen att shoppa ditt nya schampo i din närmaste KICKS-butik eller online! 

Varför ska jag göra en detox för håret?

Har du hår som plötsligt snabbt blir fett eller hårbotten som känns i obalans kan det vara ett tecken på att ditt hår (och din skalp) behöver en grundlig rengöring. Använder du dagligen stylingprodukter är det också en bra anledning att göra en detox regelbundet, eftersom hårvaxer, håroljor, hårsprayer och andra stylingprodukter kan ha en tendens att stanna kvar i håret och i din hårbotten. Stylingresterna, liksom avgaser och annan smuts, kan täppa till dina hårsäckar och resten av din skalp, vilket kan medföra att både din hårbotten hamnar i obalans liksom att dina hårsäckar har svårt att prestera på topp och producera långa, friska hårstrån. Följden blir ofta ett hår som känns torrt, sprött och extra livlöst, samtidigt som hårbotten kanske börjar klia eller känns fet i förtid. Ett detoxschampo kan rengöra både håret och din hårbotten på djupet från den tilltäppande smutsen, vilket gör att ditt hår både mår och ser bättre ut.  

 Mår alla hårtyper bra av en detox?

Alla hårtyper mår i regel bättre av en djuprengörande detox ungefär en gång i veckan, särskilt fetare hårtyper. Har du känslig hud och hårbotten kan det vara en bra idé att först göra ett allergitest och vänta i ett dygn innan du fortsätter. Har du extra torrt hår kan det vara bra att komma ihåg att en del detoxschampon, men långt ifrån alla, kan göra att håret känns extra torrt och sprött efter applicering. Gör det därför till en god vana att följa upp med en rejält återfuktande inpackning efteråt. Har du precis färgat håret kan det också vara en bra idé att vänta med din detoxbehandling, eftersom ditt detoxschampo kan ha en negativ effekt på din nya färg. Då är det bättre att detoxa håret några dagar innan du planerat att färga ditt hår. När ditt hår och din hårbotten är helt rent från smuts och stylingrester är det som mest mottagligt, både vad gäller en färgbehandling eller en djupt återfuktande eller stärkande hårinpackning. 

Så här gör du en detox för håret steg för steg

Du kan göra en detox för ditt hår på olika sätt. Ett vanligt sätt är att byta ut ditt vanliga schampo mot ett detoxschampo en gång i veckan. En annan vanlig metod är att göra en så kallad detoxkur och applicera ett detoxschampo två-tre dagar i följd. Prova dig fram för att se vilken metod som passar dig bäst! 

Steg 1: Tvätta håret

Investera i ett detoxschampo som passar bra för din hårtyp och applicera det i fuktigt hår. Skölj och återapplicera vid behov. Läs och följ alltid instruktionerna på baksidan av just ditt detoxschampo för att uppnå bästa effekt.

Steg 2: Återfukta och stärk på djupet

När ditt hår har fått en grundlig detox är det som mest mottagligt för nyttiga och vårdande ingredienser. Gör det därför till en god vana att alltid följa upp med en välgörande och djupt återfuktande hårinpackning. Låt verka under angiven verkningstid och skölj ur. Följ upp med ett mjukgörande hårbalsam.

Steg 3: Styla som vanligt

Föna ditt hår torrt eller låt det självtorka. Styla det sedan som vanligt som njut av ett hår som både känns och mår bättre än före din detox!

Dela

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2023Kundservice 020-42 32 22