Så får du ett snyggt skägg! – KICKS - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m
Klippa skägg och vårda det: KICKS visar vägen!

Klippa skägg och vårda det: KICKS visar vägen!

Att odla ett snyggt skägg och hålla det i trim behöver inte vara svårt eller krångligt. Tvärtom! Med rätt vård, bra stylingprodukter och smarta knep är drömmen om ett vackert skägg inom räckhåll. KICKS visar vägen!
Dela

Hur får jag ett bra skägg?

Att tvätta stråna med din vanliga tvål eller schampo är mest troligen inte den snabbaste vägen till ett snyggt och välmående skägg. Tvärtom är det en bättre idé att investera i bra skäggvårdsprodukter, eftersom de både är anpassade för just skäggväxt och dessutom bidrar med extra mycket välgörande ingredienser. Visste du att ditt skägg faktiskt behöver mer vårdande och återfuktande ingredienser än håret på huvudet? Tvätta ditt skägg regelbundet med både en ansiktsskrubb som kommer åt på djupet, liksom ett särskilt skäggschampo som rengör milt utan att orsaka irritation (och dessutom doftar gott). Eftersom skägg har en tendens att ha lite grövre och hårda hårstrån kan det vara en bra idé att lägga till ett skäggbalsam i din skäggrutin. En skäggolja är också ett bra köp, eftersom den både mjukgör och återfuktar ditt samt bjuder på en härlig doft. Du kan också använda skäggolja till att styla ditt hår, liksom vax, eftersom de bägge ger både fin glans och snygg definition. Ett skäggserum erbjuder både vård, skydd, naturlig glans och väldoft. Sist men inte minst är en skäggkam också en bra investering, särskilt om du har ett lite längre skägg. Hos KICKS hittar du ett stort sortiment av produkter som hjälper dig att få ett vackert skägg och mustasch, bland annat skäggvård och skäggolja. Vi erbjuder självklart ett brett urval av ansiktsvård för män, hudvård för män, rakning och hårvård för män. Välkommen till din närmaste KICKS-butik eller shoppa online!

● Eftersom ditt skägg behöver mer vårdande och återfuktande ingredienser än ditt hår på huvudet är det en bra idé att investera i produkter som är särskilt anpassade för skäggvård
● Tvätta ditt skägg regelbundet, gärna med en djuprengörande ansiktsskrubb och ett milt skäggschampo
● Andra bra köp för en förstklassig skäggvårdsrutin är skäggbalsam, skäggolja och skäggserum

Vill du ha ett fylligare skägg? Lite fusk är helt okej

Tyvärr har en del svårare att odla ett tjockt och välmående skägg än andra. Skäggväxten beror till stor del på generna men också en stressig livsstil med sämre kostvanor och för lite sömn kan ha en negativ effekt. I väntan på att skägget ska växa till sig, se till att du vårdar den skäggväxt du har med skäggprodukter som innehåller milda och återfuktande ingredienser. Har du glest skägg, försök ha tålamod och låt gärna skäggväxten växa fritt eftersom chansen finns att stråna till slut kommer att täcka över de mer glesväxta partierna. Du kan också investera i en så kallad beard filler, som tillfälligt gör ditt skägg mer fylligt och definierat. Beard fillers finns i olika konsistenser, såsom pressade puder, pigmentrika pomader eller mascaraliknande varianter. Till exempel!

● Skäggväxt beror delvis på gener men även livsstilsval kan ha en positiv eller negativ effekt på hårstråna
● Rengör och vårda gärna ditt skägg med särskilda skäggvårdsprodukter medan du väntar på att stråna ska växa ut och till sig
● Har du glest skägg är ett hett tips att låta stråna växa fritt, eftersom det finns en chans att även de glesväxta partierna kommer att få skäggstrån så småningom
● En så kallad beard filler gör tillfälligt skägger med fylligt och definierat, där du själv kan välja mellan olika konsistenser såsom puder, pomade och mascara

Vill du ha fint skägg? Trimma det rätt

Att trimma skägget regelbundet bidrar både till att det mår bättre och behåller en snygg form. Ett bra tips är att alltid trimma skägget när det är torrt. Trimmar du ett blött skägg kan det vara svårt att föreställa dig det färdiga resultatet, eftersom de blöta hårstråna har en helt annan form än när de är torra. De kan faktiskt upplevas som både kortare eller längre än vad de är i torrt tillstånd. Dessutom är det lättare att trimma ett skägg som är torrt, liksom att få till raka linjer och kanter. Glöm inte bort att först borsta igenom håret innan du plockar fram din trimmer, eftersom korta hårstrån kan behöva lite hjälp med att sträckas ut. Trimningen blir också mer jämn om du först blivit av med eventuella tovor i skäggstråna.

● Att trimma skägget regelbundet gör att stråna både mår bättre och behåller en fin form
● Trimma gärna skägget när det är torrt, eftersom det blöta skägget har en helt annan form och stråna kan uppfattas som både kortare och längre än i torrt tillstånd
● Borsta först igenom skägget innan du tar fram trimmern, så får du ett jämnare resultat

Vill du ha snyggt skägg? Så ska du klippa skägg och raka skägg på rätt sätt

Grunden till ett vackert och välmående skägg är att raka, klippa och trimma det regelbundet. Här är 5 tips som gör underverk för din skäggrakning.

1. Förbered huden

Påbörja gärna din rakning med att först ta en varm dusch. Inte nog med att det varma vattnet hjälper till att mjuka upp det yttersta lagret av din hud och gör det lättare att raka utan att orsaka irritationer. Duschen gör också att huden och skägget blir både rena och mjuka, vilket också underlättar för en lyckad rakning.

2. Välj rakhyvel med omsorg

Det är, faktiskt, skillnad på hyvel och hyvel. Vill du minimera risken för en irriterad hud och en dålig rakupplevelse är det en bra idé att investera i en rakhyvel som har flera rakblad. Ju fler rakblad en rakhyvel innehåller desto mer effektiv är den på att raka, eftersom den därmed har lättare att raka av alla hårstrån i ett enda drag. Ett raktag per hudområde är alltid att föredra, eftersom risken för irritationer i huden ökar ju fler rakdrag du måste göra. Rengör också din rakhyvel ofta, helst efter varje användning, så att den inte samlar på sig smuts och bakterier.

3. Använd raklödder

Att torraka huden utan att lägga till lite raklödder kan visserligen bespara dig några minuter på morgonen men ökar också risken för en röd och irriterad hud, liksom blödande småsår. Målet med ditt raklödder är att skapa en mjuk och hal yta för rakhyveln att arbeta på, så var gärna lite extra generös när du applicerar rakgel. Det är också skillnad på rakgel och rakgel. Välj gärna en variant som innehåller återfuktande ingredienser såsom kokosolja, sheasmör eller olivolja. Kika gärna också efter aloe vera, som har en lugnande effekt på nyrakad hud. Psst! Har du ingen rakgel hemma kan du ta tillfällig hjälp av ett hårbalsam. De har ofta ungefär samma konsistens som en rakgel och innehåller också ofta återfuktande ingredienser.

4. Raka medhårs

Att föra rakhyveln fram och tillbaka över huden åt alla håll och kanter är en dålig idé, eftersom du bara kommer att skava på huden och göra den röd och irriterad. Raka gärna medhårs, så minskar du risken för negativa reaktioner. Ner mot käkbenet växer stråna ofta rakt ut och nedåt, så där är det också bäst att raka medhårs. På halsen kan dock dina hårstrån växa åt lite olika håll, så känn efter med fingrarna först innan du börjar råka. Vill du göra en skonsam rakning? Håll rakhyveln försiktigt mot din hud och lägg på lagom mycket tryck. Inte för hårt, inte för löst. Raka sedan i mjuka, bestämda och inte alltför snabba drag. Sticker det ut ojämna hårstrån lite här och där i skägget? Klipp och ansa med en särskild skäggsax, som är smalare och vassare än en vanlig sax, och därmed gör det lättare att klippa med större precision.

5. Lugna och återfukta efteråt

När du känner dig färdig med rakhyveln kan en kall handduk mot huden i några minuter eller en skön aftershave motverka att irritationer uppstår i huden. En skäggolja eller ett skäggserum efteråt ger fin mjukhet och glans i ditt skägg. Vill du kan du med fördel också applicera en mjukgörande ansiktskräm i ansiktet, som både återfuktar huden och motverkar att den blir röd och irriterad.

Var ska skägglinjer gå?

Ett vackert och välskött skägg har definierade linjer vid kinderna och halsen, där symmetri är A och O. Dina kindlinjer, om vi ska kalla dem så, ska då löpa längs med kindbenen från botten av din polisong till kanten av din mustasch. Dina halslinjer ska löpa från öra till öra, nedanför käkbenet, för att mötas precis i mitten och strax ovanför ditt adamsäpple.

Hur ska ett skägg se ut?

Det beror både på din ansiktsform liksom din personliga smak. Du kan också ta hjälp av ett skägg för att göra ditt ansikte mer proportionerligt om du vill att det ska bli bredare eller längre, till exempel. Har du ett runt eller fyrkantigt ansikte kan du förslagsvis få det att se längre ut genom att hålla skägget på kinderna kortare och låta skägget växa längre ner under hakan. Har du ett avlång eller ovalt ansikte kan du istället ha bredare polisonger och låta skägget växa mer på kinderna. Som sagt, låt dock alltid din personliga smak styra vilken form ditt skägg har!

Hur får man ett rakt skägg?

Genom att kamma och borsta ditt skägg fritt från tovor regelbundet får ditt skägg lättare att hålla sig rakt. Du kan också ta hjälp av en hårfön för att torka skägget torrt och styla det rakt. Ta gärna hjälp av en skäggborste medan du fönar för ett ännu bättre resultat. Vill du ha ett extra rakt skägg kan du också använda dig av en plattång.

Hur får man tätt skägg?

Din skäggväxt, både vad gäller längd och täthet, beror till en stor del på gener men om du gör hälsosamma livsstilsval med mindre stress, bra kost och tillräckligt med sömn kan de ha en positiv inverkan på skäggväxten. Se till att du vårdar ditt skägg med milda och särskilt anpassade skäggvårdsprodukter. Har du glest skägg, låt stråna växa som de vill eftersom det finns en chans att de även hittar till och växer över mer glesväxta områden. Vill du ha snabb skillnad är en beard filler en perfekt investering, eftersom den ger en tillfällig fyllighet.

Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin

Läs mer

Dela artikel

Gillade du artikeln? Dela & tipsa gärna dina vänner!

/inspiration/experttips/kicks-tipsar-sa-far-du-ett-snyggt-skagg

Denna artikel har delats 0 gånger

Bevaka produkt

Ange din mailadress så får du ett mail när produkten är tillbaka i lager.

Tillfälligt slut

Produkten är tillfälligt slut i larger.

Klicka på "Bevaka" så får du ett mail när produkten är tillbaka i lager igen.

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024