Vad är PHA-syra? - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

KICKS guidar: Allt du behöver veta om PHA-syra

PHA-syran har sedan några år tillbaks varit en riktig snackis i hudvårdsvärlden. Det här är en fuktbindande ingrediens som stärker upp hudbarriären och är en antioxidant. Långsiktigt användande av PHA-syra resulterar i en mer återfuktad hud med strålande hälsosam lyster.
Dela

Vad är PHA-syra?

Poly Hydroxy Acid, även kallad PHA-syra, är en snäll typ av exfoliering, vilket gör att den är optimal för en känslig hud. Även hudtillstånd som eksem eller rosacea kan använda denna milda syra för att få lyster och binda fukt till huden.

PHA-syran känns igen i ingredienslistan som glukonalakton och laktobionsyra.

Vad har PHA-syra för effekt på huden?

PHA-syran liknar kemiskt och funktionellt AHA-syror (t.ex. glykolsyra), men den signifikanta skillnaden mellan syrorna är att PHA har större molekylära strukturer, vilket begränsar dess förmåga att tränga in i huden med mindre irritation på köpet.

PHA-syran ger en mild, men fortfarande effektiv exfoliering som ger huden synlig lyster. Den hjälper också till att balansera hudens fuktnivåer och har en antioxidanteffekt. På grund av att den är så mild passar den till alla hudtyper och hudtillstånd.

I vilka produkter finns PHA-syra?

En produkt med PHA-syra kan adderas till allas rutin. Det finns i allt från rengöring till serum och ansiktskräm så här kan du välja den produkt som passar just din rutin och de behov som din hud har.

Rengör huden med Deep Clean AHA Cleanser - en härligt löddrande rengöring med både AHA och PHA-syror för en frisk och djuprengörande effekt. Använd dagligen om din hud är mer tålig, alternativt som en djuprengöring någon gång i veckan för en torrare och känsligare hud.

Bästsäljande serumet Exuviance Radiance Serum (tidigare Vespera Bionic serum) är fulladdat med just PHA-syra och passar i allas rutiner för glow och fukt.

Vill du addera PHA-syra i form av en creme så är Overnight Transformation Complex ett fint alternativ:  en återfuktande och lugnande nattcreme som milt exfolierar huden under natten med PHA-syra och får dig att vakna med lyster och en plumpad och stärkt hud.

Dela
Emelie Johansson, Hudterapeut

Emelie är en av KICKS hudterapeuter och skriver våra inspirationsartiklar och guidar till de bästa produkterna inom hud och hudhälsa. Emelies intresse för huden började redan i tonåren och 2015 valde hon att plugga till hudterapeut på Yrkeshögskolan för hudvård och spa med CIDESCO-examen och idag är hennes största passion att få hjälpa andra med deras hud.

Läs mer

KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024