Allt du velat veta om skincare layering - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Allt du velat veta om skincare layering

Layering är en typisk hudvårdsterm som har cirkulerat ett tag. Men vad innebär det och varför ska man implementera det i sin hudvårdsrutin? Vi reder ut allt som du har undrat över.
Dela

Layering är kort och gott flera lager av hudvårdsprodukter, det vill säga ordningen på en hudvårdsrutin. Men det kan också innebära att man applicerar flera lager av samma produkt. Så då undrar du säkert – hur, när och varför?

Hur:

En tumregel är att de tunnaste produkterna ska vara närmast huden. Anledningen till det är att produkter som essence water, serum, ampuller, boosters oftast har lätta konsistenser med en hög koncentration av aktiva ämnen med små molekyler, vilket innebär att de kan penetrera huden djupare. De är också oftast vattenbaserade vilket gör att andra produkter kan penetrera igenom. Cremer och oljor som är näringsrika ska appliceras sist då de kapslar in alla aktiva ingredienser man har applicerat på huden. Vänta en stund mellan varje lager så att produkten får chans att sjunka in i huden.

Ett exempel på en hudvårdsrutin med flera lager kan se ut såhär:

När:

Ett serum eller essence water till exempel kan få en mer kraftfull effekt när man applicerar den i flera lager. Särskilt effektivt är det med återfuktande produkter. Kanske är du extra torr, kanske är det vinter. Då gynnar det definitivt huden att klappa in 2-3 lager av din återfuktande favorit. För ju mer återfuktad din hud är, desto bättre absorberar den de aktiva ingredienserna.

Varför:

En bra grund för en rutin som kommer hålla din hud frisk är rengöring, fukt och solskydd. Men ju fler steg du lägger till i din hudvårdsrutin, desto mer anpassad och skräddarsydd blir den efter just din huds behov och tillstånd.

Använder man för många produkter på fel sätt kan man överstimulera huden. Därför är det viktigt att du konsulterar med en hudterapeut om du är osäker. Vi guidar dig till rätt produkter!

Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024