Farmaceuten: Så blir du av med pigmentfläckar i ansiktet - KICKS
 • Fri frakt över 99 kr
  Fri frakt över 99 kr
 • Expressleverans
  Expressleverans
 • Poäng på alla köp
  Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Farmaceuten tipsar: Så blir du av med pigmentfläckar i ansiktet

Stör du dig på dina pigmentfläckar i ansiktet? Här ger KICKS farmaceut Rebecka sina bästa tips på vad du kan göra för att bli av med de envisa fläckarna.
2
Dela

Orsaken till att du får pigmentfläckar

Pigmentfläckar, eller hyperpigmentering som det också heter, kan plötsligt dyka upp. Som ett brev på posten finns de bruna fläckarna där och är nästintill omöjliga att få bort. De kan finnas överallt på kroppen, men när fläckarna visar sig i ansiktet kanske du börjar störa dig på dem. 

KICKS farmaceut Rebecka säger att alla människor kan få pigmentfläckar men att de som nått medelåldern eller är äldre löper större risk att få dem.

– Men visst finns det andra orsaker till att du kan få pigmentfläckar. Genetiska faktorer och hormonella förändringar är två saker som kan påverka om och hur mycket pigmentfläckar du får, berättar Rebecka. 

Varför får jag pigmentfläckar?

– Pigmentfläckar uppstår när hudens naturliga pigment, melanin, produceras i ojämn mängd. Det händer när du till exempel vistas för mycket i solen, är gravid eller när du åldras. 

Så blir du av med pigmentfläckar i ansiktet – farmaceutens 3 bästa tips

Även om pigmentfläckar inte är farligt kan de ändå vara besvärande. Rebecka menar att du med hjälp av rätt hudvård och ingredienser kan dämpa dina pigmentfläckar. Här ger hon sina tre bästa tips:

 1. Exfoliera huden regelbundet. Genom att peela huden får du bort döda hudceller samtidigt som boostar den naturliga cellförnyelsen. Dessutom kan peeling göra så att hudtonen upplevs jämnare.
 2. Använd produkter med C-vitamin och retinol. C-vitamin är en antioxidant som ljusar upp och hjälper till att jämna ut hudtonen. Retinol hjälper till att öka cellförnyelsen och kan även minska pigmentfläckarna.
 3. Glöm inte solskyddet. Använd solskydd, även när det är molnigt! På det sättet skyddar du huden och att pigmentfläckarna visar sig senare eller inte alls.

Populära produkter mot hyperpigmenterg

2
Dela
Hannah Bergroth, Skönhetsexpert

Hannah är en av KICKS skönhetsexperter och skriver våra inspirationsartiklar och guidar till de bästa produkterna. Som stylist och kreativ redaktör har hon många års erfarenhet av att skapa innehåll för olika magasin och digitala kanaler. Hannah har även jobbat som frisör och är en dedikerad hårnörd.

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024