Hyperpigmentering | Faktorerna & orsakerna - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Hyperpigmentering

Hyperpigmentering orsakas av en överproduktion av melanin, hudens pigment. Överproduktionen sätts i gång av flera faktorer, såsom solexponering, genetiska faktorer, ålder, hormonförändringar och hudskador eller inflammation.
2
Dela

Hyperpigmentering orsakas av en överproduktion av melanin, hudens pigment. Hypopigmentering är istället bristande aktivitet av hudens melanocyter. Överproduktionen sätts i gång av flera faktorer, såsom solexponering, genetiska faktorer, ålder, hormonförändringar och hudskador eller inflammation. Solexponeringen kan vi påverka, skydda med hjälp av hudvård och förebygga pigmentfläckar.

HYPERPIGMENTERINGAR AV SOLEN

Hyperpigmenteringar i form av ”åldersfläckar” orsakas av intensiv eller långvarig solexponering och de uppkommer med stigande ålder. De framträder därför främst på kroppsdelar som ofta exponeras, till exempel ansiktet, händerna och armarna. Det är oftast små, mörka fläckar på huden. Att skydda händerna glöms oftast bort, addera The One For Your Hands - Hand Cream SPF30. En handkräm med skydd, smidig att alltid bära med sig.

KAN MAN BEHANDLA PIGMENTERINGAR?

Svaret är ja. Om pigmenteringarna redan är där kan man med anpassad hudvård reducera pigmentfläckar och uppnå en jämnare hudton. Leta efter ingredienser som arbetar cellförnyande. Introducera A-vitaminet och den exfolierande AHA-syran som arbetar effektivt på hudtonen. Två effektiva spelare i hudvårdsrutinen i kampen mot pigmenteringar! Detsamma gäller C-vitaminet som har en fin klargörande och utjämnande egenskap på hudton och därmed pigmenteringar. Solskyddet är A och O för att bibehålla och motverka uppkomsten av framtida hyperpigmenteringar. Kika in 360° Pigment Solution Fluid SPF50 för att få högt skydd med SPF 50.

VAD ÄR MELASMA?

Melasma uppstår på grund av hormonförändringar, som graviditet och p-piller, och orsakar mörka, oregelbundet formade fläckar som kan vara ganska stora i ansiktet eller på armarna. Fläckvis hyperpigmentering förekommer särskilt över kinder, panna och överläpp. Färgen varierar från ljusbrunt till mörkbrunt och bildar ofta en linje längs panna eller över kinden. Hormonellt orsakade hyperpigmenteringar tenderar att blekna gradvis när man fått barn eller slutar med p-piller, men de kan också dröja kvar i många år. Melasma kan vara mycket envis och båda typerna förvärras ofta genom solexponering och parfymer. Skydda huden med ett högt UV-skydd dagligen. Premium Dermo Corrective SPF50 agerar dagkräm, primer, lätt foundation och solskydd i ett.

POST-INFLAMMATORISK HYPERPIGMENTERING

Post-inflammatorisk hyperpigmentering uppstår när en hudskada eller ett sår läker och resulterar i ett platt missfärgat område. Det är vanligt bland personer som lider av akne. Det kan också orsakas av kosmetiska behandlingar som dermabrasion, laserbehandlingar och kemisk peeling. Azelainsyran i 10% Azelaic Acid Booster är ett fint alternativ för att behandla post-inflammatoriska hyperpigmenteringar.

VAD ÄR LEVERFLÄCKAR?

Leverfläckar, också kallade lentigo, är tydligare pigmenteringsområden, som är mörkare och mer avgränsade än fräknar. De är ofta lätt upphöjda och mera spridda, men ökar inte i antal eller i färgintensitet efter solexponering.

PIGMENTERADE NEVUS

Dessa är ansamlingar av melanocytceller och kallas vanligen födelsemärken. De finns hos alla människor genom hela livet men är faktiskt sällsynta vid födseln. De första uppkommer under de första levnadsåren, men de är särskilt vanliga under den första tiden som vuxen.

Graviditet och pubertet ger en ökning i antalet nevus, i deras storlek och pigmentering. De kan försvinna spontant.

Deras utseende varierar - de kan vara som fläckar, kvisslor, vårtaktiga eller skaftade. De är oftast rätt små, mindre än 1 cm i diameter och kan variera i färg från ljusbruna till blåsvarta. Ibland är de hudfärgade.

Den stora majoriteten av nevus är godartade, men en liten procentdel kan genomgå malign omvandling, och därför ska varje förändring i utseende eller uppförande hos ett nevus iakttas med misstänksamhet. Plötslig inflammation, mörknande, förstoring, blödning, sårbildning, smärta eller klåda är anledningar till att ta kontakt med en läkare.

2
Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024