Inflammation och finnar av stress: Ta hjälp av avstressande hudvård - KICKS
 • Fri frakt över 99 kr
  Fri frakt över 99 kr
 • Expressleverans
  Expressleverans
 • Poäng på alla köp
  Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Inflammation och finnar av stress: Ta hjälp av avstressande hudvård

Jobbdeadlines, tentor, barn som ska skjutsas och tvätt som svämmar över. Det kända livspusslet är inte alltid lätt att få ihop och till råga på allt (eller snarare som ett kvitto) dyker symptom på vår stressiga tillvaro upp i form av sömnbesvär, magkrångel och hudproblem.
Dela

Jobbdeadlines, tentor, barn som ska skjutsas och tvätt som svämmar över... Det kända livspusslet är inte alltid lätt att få ihop och till råga på allt (eller snarare som ett kvitto) dyker symptom på vår stressiga tillvaro upp i form av sömnbesvär, magkrångel och hudproblem. Anledningen till att vår kropp visar upp dessa tecken är att ett alltför pressande schema triggar ett påslag stresshormoner, främst kortisol, från hjärnan via binjurarna. För stenåldersmänniskan var denna hormondusch nödvändig för att kunna ta sig ur en knivig situation - den kända ’fight or flight’-responsen - men i vårt moderna liv, utan direkt livshotande faror, är stresshormonerna, om vi utsätts för dem under en längre tid, snarare negativa för oss.

Stress och huden

Det finns en stark koppling mellan stress och olika hudtillstånd som torra fläckar, klåda, plitor och eksem. Huden, som vårt största organ, är vårt skydd mot omvärlden och fungerar likt en barriär för att hålla potentiella inkräktare borta. Anledningen till att vår hud reagerar på stress är ganska naturligt – som vårt känselspröt mot tillvaron måste vi kunna uppfatta värme, kyla, smärta och tryck för att förhålla oss till hot utifrån och nervbanorna mellan huden och hjärnan måste kunna förmedla information i båda riktningarna för snabba beslut. Här är stresshormonerna nyckelspelare!

Därför får du finnar orsakat av stress

Men, ett konstant påslag av stresshormonet kortisol triggar inflammatoriska processer i huden som i sin tur kan leda till en försvagad hudbarriär och förvärra tillstånd som psoriasis, akne och atopisk dermatit. Stresshormonerna kan alltså leda till en ökad talgproduktion som kan bidrar till inflammationer och utbrott i hudens porer och orsaka finnar och akne.

Stressa av med hjälp av hudvård

För att råda bot på hudproblem som är orsakade av stress måste vi förstås stressa av, men hur gör man det? Att stanna upp i vardagen och försöka ta bort onödiga stressfaktorer är förstås steg nr 1, men vi kan faktiskt hjälpa såväl hud som sinne med hudvårdsprodukter! Inspireras av våra fyra tips nedan:

 1. Bygg upp försvaret
  Satsa på milda produkter med reparerande ingredienser som antioxidanter, vitaminer, ceramider, aminosyror och fuktgivare. Använd en skonsam rengöring och följ upp med serum och ansiktskräm, anpassade efter hudtyp och hudtillstånd. Tänk ’less is more’ för att inte störa hudens balans.

 1. Förlita dig på dofter
  Vissa dofter har förmågan att, via vårt olfaktoriska system (luktsinne), hjälpa oss att varva ner! Klassisk aromaterapi, dvs eteriska oljor från exempelvis lavendel, kamomill och bergamott, har använts i tusentals år för att verka rogivande och framkalla en känsla av välbefinnande. Om du har svårt att slappna av på kvällen, satsa på ett avkopplande bad med mineralsalter och örter och svep sedan in din kropp i en vårdande olja eller lotion med lugnande lavendel. 

 2. Koppla av med en mask
  Ett säkert tips för stress-relief i vardagen är att ägna 15 minuter i soffan med avkopplande musik och en vårdande ansiktsmask. Leta efter snälla ingredienser som centella asiatica, bisabolol och allantoin i ingrediensförteckningen för att lugna en reaktiv hud och dämpa acneproblem. Glöm inte att sätta mobiltelefonen på ljudlöst!

 1. Välgörande kurbehandling
  Efter en stressig period kan huden behöva lite extra hjälp för att åter komma i balans. Satsa på en boostande kurbehandling med fukt och viktiga oljor, rika på omega-fettsyror, för att bygga upp hudens skyddande lipida hinna och vinna tillbaka förlorad lyster och spänst. Clear Ampoule från BABOR hjälper läkandeprocessen av akne och ser till att inflammationer avtar snabbare.

Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024