Så påverkas huden av sömnen - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Sov gott! Så påverkas din hud av en god natts sömn

Det bästa hudföryngrande knepet är att lägga sig i tid om kvällarna. Under natten genomgår din hud en förnyelseprocess, reparerar skador och balanserar huden. En god sömn är nyckeln till att låta din hud glänsa varje dag!
Dela

Huden påverkas mycket av vår sömn och att sova 7–8 timmar per natt är optimalt, men kvaliteten på sömnen spelar också in.

Det här är vad som händer under de värdefulla sovtimmarna – med tips på hur du kan optimera huden under sömnen. 

SÅ PÅVERKAS DIN HUD AV SÖMNEN

Under sömnen arbetar huden för fulla muggar med att läka eventuella skador som uppstått under dagen tex från skadligt UV-ljus eller föroreningar, och det är nu cellförnyelsen verkligen kommer i gång. Det är under natten som hudceller produceras i högre takt. Dra fördel av detta genom att förnya huden och boosta cellförnyelsen med aktiva ingredienser så som retinol. Exempel på en produkt med retinol är Intelligent Retinol 3TR från Medik8.

Under natten blir hudbarriären mer genomtränglig och huden förlorar mycket fukt vilket gör att den lätt kan kännas torr och irriterad när man vaknar. Därför är det viktigt att jobba reparerande med näringsgivande och återfuktande ingredienser.

Brist på sömn kan få området runt ögonen att svullna. Det är när huden upplever stress och din kortisolnivå stiger som saltbalansen i kroppen ökar, vilket i sin tur binder vatten och svullnad kan uppstå.

PRODUKTTIPS FÖR NATTEN

RENGÖRING

Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil är en rengöringsolja som avlägsnar orenheter och återfuktar med squalane. Dessutom har den en lavendeldoft som hjälper dig att slappna av och komma till ro inför natten.

ANSIKTSVATTEN

HydraSoothe Refresh Toner är ett milt exfolierande och återfuktande ansiktsvatten med PHA-syra som förbereder huden för resterande hudvårdsrutin.

SERUM

Intelligent Retinol 3TR är perfekt för natten då den jobbar aktivt med huden. Cellförnyelsen stimuleras, huden får en jämnare hudton och textur samtidigt som den lugnar och reparerar.

NATTKRÄM

Hyal Reyouth Night Cream omsluter huden med en silkeslen cremetextur som återställer hudens fuktbalans med hyaluronsyra medan du sover.

ÖGONKRÄM

CLINICAL Ceramide-Enriched Firming Eye Cream skyddar och mjukgör den tunna huden runt ögonen. Ceramider, retinol och C-vitamin stärker hudbarriären, minimerar fina linjer och ger lyster för att motverka mörka ringar.

Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024