Vad serum är bra för & varför du bör använda serum - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Varför ska jag använda serum?

När det kommer till hudvård så måste man se det i flera steg för att kunna uppnå ett så bra resultat som möjligt.
1
Dela

Ett serum utgör grunden i hudvårdsrutinen då det, med sin lätta konsistens och höga koncentration av aktiva ingredienser, möjliggör fokuserad behandling djupt nere i dermis – den riktiga huden. Genom att kombinera flera olika serum i tunna skikt (layering) kan du skräddarsy din hudvårdsrutin och jobba på flera olika hudtillstånd på en och samma gång.

Vad är serum?

Kärt barn har många namn – ett serum kan även kallas för booster, essence eller koncentrat och det kan också vara en olja. Vad serum är bra för och syftet med produkten är, oavsett benämningen, alltid att intensifiera hudvården och ge resultat. Vilket serum man bör ha beror på vilket hudtillstånd man vill behandla och, delvis, på vilken hudtyp man har.

Hur använder man ett serum?

Serum används alltid efter rengöring och toner, men innan återfuktande dag- eller nattcreme. Om du använder flera olika serum bör de appliceras enligt principen ’lättast konsistens närmast huden’, dvs ett vattenbaserat serum appliceras alltid före ett oljeserum.

Varför räcker det inte bara med min creme?

Serumet fungerar som en katalysator, dvs förstärker din övriga hudvård och gör de efterföljande produkterna mer effektiva. Serumet når djupast ner i huden av dina produkter och ger därmed också bäst effekt på hudens levande celler. En återfuktande creme vårdar och skyddar epidermis, hudytan, medan serumet bygger upp en bra hudhälsa längre ner i dermis. Det balanserar hudens funktioner och stärker huden.

Vilket är det bästa serumet för mig?

När du ska välja ett passande serum utgår du från vad du vill behandla. Ett fuktserum, som Hyal Reyouth Ampoule hjälper huden att binda fukt och plumpa huden, medan ett C-vitaminserum stärker hudens kollagen, jämnar ut hudtonen och hjälper till att skydda mot skadliga effekter från UV-strålar. CLINICAL 1% Retinol Treatment är ett retinolserum som jobbar aktivt på ålderstecken som linjer, rynkor och pigmenteringar och är även toppen för en hud som lätt får finnar och orenheter. Ett syraserum sveper bort gamla hudceller och ger en jämnare hudyta och hudton. Många gånger går det bra att kombinera flera olika serum, alternativt använda ett serum på dagen och ett annat på kvällen (C-vitamin och retinol är toppen att varva dag- och kvällstid).

Om du är osäker på vilka serum som fungerar för just dig, kontakta våra hudterapeuter, så hjälper de dig!

Våra bästsäljande serum just nu

1
Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024