Vilken hårtyp har du? - KICKS
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
Vilken hårtyp har du?

Vilken hårtyp har du?

Det är många faktorer som spelar in för att håret ska komma till sin rätt. Ansiktsform, livsstil, hårtyp och hårkvalitet är några av dem. Vi guidar dig till rätt hårvårdprodukter för din hårtyp.
Dela

Normalt hår

Normalt hår är friskt och starkt, med hela och friska toppar. Ett normalt hår har ingen fet hårbotten och är heller inte torr eller känslig. 

Färg:
Ett normalt hår kan färgas, blekas eller permanentas utan problem. 

Hårvård: Använd milda och vårdande produkter som bevarar håret friskt och inte torkar ut eller tynger ner. Satsa på inpackningar ett par gånger i månaden. 

Styling: Använd ett serum som motverkar kluvna toppar. Om håret är lockigt, använd en creme som definierar lockarna. Är håret rakt, eller om det plattas ofta, använd en utslätande creme eller spray som ger glans vid hårstyling. 

Torrt hår

Torrt hår kan vara både tunt och tjockt, men karakteriseras av att det saknar spänst och är skört och risigt. Topparna är ofta kluvna. 

Färg: En toning ger håret glans och är mildare än en färgning. Om du har torrt hår så var försiktig med blekning och permanent som torkar ut håret ytterligare.

Hårvård: Välj schampo och balsam som ger mycket fukt och gör en inpackning varje vecka. Använd leave-inprodukter som inte behöver sköljas ur. Massera hårbotten ofta så att hårets naturliga fett sprids ut på längderna. 

Styling: För hårstyling av för torrt hår så mår det bra av att fönas med rundborste som slätar ut frissighet och ger maximal glans. 

Flottigt och fett hår

Fett hår är övertvättat och uttorkat. Hårbotten känns snabbt smutsig och problem med mjäll kan uppstå. För att motverka flottigt hår är det viktigt att se över sina tvättrutiner. 

Färg: Det kan vara bra att behandla fett hår eftersom det då torkas ut. Färg, blekning, slingor och permanent ger håret stadga och volym. 

Hårvård: Ett fett hår ska inte tvättas för ofta. Då torkar din hårbotten ut och kroppen kompenserar förlusten med att producera ännu mer talg. Använd milda schampon och balsam och skölj håret i ljummet vatten. Varva med torrschampo som ger stadga mellan tvättarna. 

Styling: Håll din hårbotten fri från starka stylingprodukter. 

Kombinerat hår 

Ett kombinerat hår är fett vid hårrötterna med torra längder och kluvna toppar. 

Färg: Färg, toning och slingor fungerar bra eftersom håret ofta är fetare närmast hårbotten. 

Hårvård: Använd milda schampon och balsam som inte torkar ut håret. Använd bara inpackning i hårtopparna, eftersom det är topparna som behöver fukt och näring. Komplettera med leave-in eller serum vid behov. Använd en borste med svinhår för att sprida ut hårets naturliga fett från hårbotten till de torrare längderna. 

Styling: Stylingprodukter som både vårdar och ger glans, till exempel glansspray, är idealiska.

Tunt hår

Du har fina, tunna hårstrån och ditt hår känns babymjukt. Även om du har hårspray lägger det sig platt mot hjässan. Vid tunt hår kan det vara bra att lufttorka håret då det fina håret ofta är ömtåligt och slits lätt med en hårfön. 

Färg: En färgning ger en illusion av tjockare hår. Välj inte en för mörk färg eftersom din hårbotten kan skina igenom. Slingor ger också en känsla av att håret är kraftigare. 

Hårvård: Välj volymgivande schampo och balsam med proteiner som bygger upp håret. 

Styling: Använd produkter som ger volym, styrka och stadga, men ändå ser till att behålla flexibiliteten, som mousse och hårspray. Föna håret med huvudet upp och ned för att få mer volym. 

Tjockt hår 

Personer med tjockt hår har inte så mycket hår, men väldigt tjocka hårstrån. Tjockt hår är ofta starkt och går inte av särskilt lätt. 

Färg: Ett tjockt hår kan färgas eller blekas utan problem. 

Hårvård: Använd cremer och serum som ger fukt och näring och gör inpackningar. 

Styling: Vax fungerar bra på tjockt hår eftersom det tynger ner håret och gör det platt. Sätt i topparna eller dra tunt på översta håren för extra glans.

Rakt hår 

En vanlig hårtyp är rakt hår. Raka hår är ofta platta och tunga och är ofta svårstylade eftersom håret kan vara väldigt glidigt. 

Färg: Alltför kontrasterande färg på slingorna kan få ditt hår att se stripigt ut. Gör slingorna aningen mörkare än din naturliga hårfärg. 

Hårvård: Använd inpackning och leave-in-produkter. 

Styling: Serum ger glans och håller håret mjukt utan att bli frissigt. Använd volymmousse när du fönar håret. 

Lockigt hår 

Kännetecken: Vågigt eller lockigt hår är ofta tjockt och har mycket volym. Däremot kan det lätt bli frissigt, torrt och glanslöst. 

Färg: Satsa på en mild toning som inte torkar ut håret. 

Hårvård: Lockigt hår är sprödare och torrare av naturen. Använd schampon och balsam som har fuktberikande ämnen som gör lockarna elastiska och spänstiga. Gör inpackningar varje vecka. 

Styling: Lyft fram lockarna genom en tratt på hårfönen. Använd produkter som ger fukt utan tynga ner. Leave-inprodukter som ger både form och glans är idealiska för lockigt hår. 

Tips! Använd alltid värmeskyddande produkter vid föning eller styling!

Dela

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2023Kundservice 020-42 32 22