Experten ger råd: Så får du en jämn hudton - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Guide: Så får du en jämn hudton

Drömmer du om en mer balanserad hud, med jämnare ton utan några som helst spår av torrhetsfläckar, rodnad eller hyperpigmentering? Vi bad vår farmaceut Rebecka ge sina bästa råd.
Dela

Vad är en ojämn hudton? 

Det finns många saker som påverkar hur din hud mår och hur du upplever den. Vilken årstid det är, hormonella förändringar, hur du skyddar huden och vilken hudvårdsrutin du har, kan leda till att ditt hudtillstånd varierar. Men vad kännetecknar en ojämn hudton?

– En ojämn hudton betyder att huden har olika färgtoner eller pigmenteringar som resulterar i att huden ser ojämn ut. Det kan bero på olika hudtillstånd såsom rodnad, hyperpigmentering eller mörka ringar under ögonen, säger KICKS farmaceut Rebecka.

Tips till att få en jämn hudton

Att kombinera flera produkter som har olika egenskaper är nyckeln till en jämnare hud. Rebecka säger att exfoliering, solskydd och hudvård som innehåller uppljusande ingredienser är en kombination som du gärna får addera till din hudvårdsrutin. 

– Satsa på produkter som innehåller ingredienser som arbutin, C-vitamin, retinol, AHA-syror eller niacinamid, de är effektiva.

Men Rebecka säger att det också finns andra knep att ta till.

– Du kan även använda dig av färgkorrigerande produkter som har som uppgift att jämna ut och neutralisera hudtonen.  

Kan du ge exempel?

– Ja! Produkter som innehåller gröna pigment används för att dämpa röda områden. Makeup som innehåller orange dämpar mörka ringar under ögonen.

Psst! Hos oss på KICKS hittar du ett brett sortiment av produkter för olika hudtillstånd, som hjälper din hud att komma i balans. Ta en titt på Beauty Pharmacy.

Populära produkter inom dermatologisk ansiktsvård

Dela
Hannah Bergroth, Skönhetsexpert

Hannah är en av KICKS skönhetsexperter och skriver våra inspirationsartiklar och guidar till de bästa produkterna. Som stylist och kreativ redaktör har hon många års erfarenhet av att skapa innehåll för olika magasin och digitala kanaler. Hannah har även jobbat som frisör och är en dedikerad hårnörd.

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024