Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

ONLINE ONLY! 20% på allt*. Logga in & ange koden: KICKS20. *Gäller endast för dig som är eller blir medlem i KICKS Club, 27-29/5 på kicks.se. Gäller ej BYREDO, DIOR, Jo Malone & presentkort.

Comfort Zone - hudvårdsprodukter för känslig hy

Allt fler upplever att deras hy är känslig. Italienska Comfort Zone har, med hjälp av de senaste upptäckterna inom hudforskningen, skapat en ny serie hudvårdsprodukter speciellt framtagen för att hjälpa irriterad och rodnande hy genom att stärka hyns eget immunsystem.

Idag upplever varannan kvinna att de har känslig hy, och antalet ökar stadigt. Även du som inte har haft problem tidigare kan plötsligt känna att hyn känns irriterad, för även en normal hy kan blossa upp ibland, till exempel om den utsätts för sol, luftföroreningar, överdriven exfoliering och inte minst – stress.

Just stress tror forskarna är en av de främsta anledningarna till att allt fler får problem med känslig hy. Huden är trots allt kroppens största organ och att stress visar sig även där är egentligen inte så konstigt.

– Huden är full av nerver som reagerar på både inre och yttre faktorer. Till exempel rodnar huden av sig själv, även när du inte vill visa att du är generad. På samma sätt kan hjärnan skicka stressignaler till din hud, som då blir känslig eller reaktiv, förklarar doktor Claudia Aguierre, som är neurolog och forskare.

Doktor Claudia Aguierre är även en av medlemmarna i Comfort Zones vetenskapliga råd, som utvecklar alla deras hudvårdsprodukter. Ett av de just nu hetaste forskningsområdena när det gäller hud och hudens hälsa är den spännande bakteriekultur som lever på vår hud. Denna forskning har legat till grund för Comfort Zones senaste hudvårdsserie Remedy, som innehåller prebiotika, näring till hudens naturliga och goda bakterieflora. Genom att få den i balans kan man lugna och stärka stressad hy.

– De goda bakterierna påverkar hur vi mår överallt i kroppen. Speciellt hudytans och magens mikroflora har stor betydelse för din huds balans. De goda bakterierna fungerar som ett slags immunsystem, som tar hand om inflammationer och skyddar mot yttre påfrestningar. Genom att tillsätta prebiotika i hudvård skapar vi bättre förutsättningar för de goda bakterierna på hudytan, så att de kan göra huden mer motståndskraftig, berättar Dr Claudia. Förutom prebiotika innehåller de parfymfria produkterna i Remedy-serien även reparerande marulaolja och mexikansk salvia som har en omedelbart lindrande effekt på känslig hud. Nu hittar du Comfort Zone och Remedy-serien på KICKS.

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.
Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22